Mijn verhaal

Ik ben Heleen Vink – van den Berge (1961)
Afgestudeerd Vaktherapeut sinds januari 2013

Na een lange tijd in verschillende zorgsettingen (psychiatrie, VGZ en in het voormalige Holy Ziekenhuis te Vlaardingen te hebben gewerkt heb ik op een dag besloten mij aan te melden bij de toenmalige opleiding Kunstzinnige Therapie in Leiden. Begin 2013 ben ik afgestudeerd.

Vanaf januari 2001 ben ik werkzaam in het Franciscus en Vlietland ziekenhuis te Schiedam waar ik de laatste jaren als Vaktherapeut beeldend op de geriatrische afdeling ben aangesteld.
Ook hier wordt de meerwaarde van het creatieve proces door de patiënten gewaardeerd. 
Wanneer ik werk met ouderen of mensen met (diep verzonken) dementie en zie wat beelden in plaats van woorden nog kunnen betekenen voor de oudere mens, is mijn dag weer goed. Het creatieve proces raakt en zorgt voor verwondering.

Naast het werk in het ziekenhuis heb ik er voor gekozen met een andere doelgroep te werken. Zo ontvang ik thuis in mijn kleine praktijk kinderen en jongeren maar ook volwassenen waarmee ik het pad bewandel van de beeldende therapie en mijzelf ook nog steeds laat verwonderen. 

Thuis in Maassluis

In Maassluis  heb ik een klein atelier waar ik mijn cliënten ontvang. De ruimte is gezellig ingericht. Ik ontvang veelal kinderen hier met hun ouders. Deze kinderen komen met een hulpvraag. Als volwassenen bent u natuurlijk ook van harte welkom!

Maak alstublieft van te voren met mij een afspraak Dan zorg ik dat de koffie/thee/ iets anders. voor u klaar staat!

Art of Teamwork - Heleen Vink

Ik ben Kunstzinnig Therapeut

Dat houdt in dat ik mensen van 5 tot 99 met lichamelijke en / of psychische klachten behandel middels tekenen, schilderen of boetseren en/of een aantal andere creatieve werkvormen.

Ik vertel soms sprookjes, mythes en verhalen en zal je middels verschillende oefeningen begeleiden om een positieve verandering op gang te brengen waardoor je je problemen weer de baas kan zijn en je werkt aan je eigen gezondheid. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Kunstzinnige therapieën 

Er word een nieuw scherm geopend door uw browser.