Mijn verhaal

Ik ben Heleen (1961) Kunstzinnig Therapeut sinds 2013. Samen met mijn man Bert woon ik in een groene omgeving in Maassluis. Dochter Limor woont nog thuis, zoon Roy is uitwonend. Onze hondjes Myla en Roz verwelkomen iedereen op enthousiaste wijze.

Art of Teamwork - Heleen Vink

Mijn Weg

Na een periode ernstig ziek te zijn geweest kwam ik bij toeval  terecht in het  Vlietland Ziekenhuis waar ik een aantal jaren mocht werkten als secretaresse.

Dit was plezierig werk maar echter niet precies dat wat bij mij paste.  Daarom ben Ik op zoek gegaan naar een studie waarin ik mij op kunstzinnig vlak kon scholen zodat ik weer aan het werk kon met kwasten, verf, potloden en klei. Uiteindelijk heeft de studie Kunstzinnige Therapie mij gebracht waar ik nu ben.

Inmiddels ben ik al weer 18 jaar werkzaam binnen het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Hier werk ik op de geriatrische afdeling, waar ik ouderen met en zonder dementie, CVA, Parkinson en somatische ziekten begeleid op kunstzinnige wijze.

De eenvoudige technieken die ik hanteer binnen het ziekenhuis, geven de oudere mens de mogelijkheid zich op een andere manier te kunnen uiten dan in het gesprek. Het werken met de handen zorgt dat vitaliteit en levenskrachten weer gaan stromen. Even is er weer ontspanning, dit heeft een helende werking en zorgt ervoor dat de patiënt zich even weer gezond voelt.

 

Thuis in Maassluis

In Maassluis  heb ik een klein atelier waar ik mijn cliënten ontvang. De ruimte is gezellig ingericht. Ik ontvang veelal kinderen hier met hun ouders. Deze kinderen komen met een hulpvraag. Als volwassenen bent u natuurlijk ook van harte welkom!

Maak alstublieft van te voren met mij een afspraak Dan zorg ik dat de koffie/thee/ iets anders. voor u klaar staat!

Art of Teamwork - Heleen Vink

Ik ben Kunstzinnig Therapeut

Dat houdt in dat ik mensen van 5 tot 99 met lichamelijke en / of psychische klachten behandel middels tekenen, schilderen of boetseren en/of een aantal andere creatieve werkvormen.

Ik vertel soms sprookjes, mythes en verhalen en zal je middels verschillende oefeningen begeleiden om een positieve verandering op gang te brengen waardoor je je problemen weer de baas kan zijn en je werkt aan je eigen gezondheid. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Kunstzinnige therapieën 

Er word een nieuw scherm geopend door uw browser.